Start

Bedankt voor jullie gebed

De Week van Gebed voor Europa is voorbij. Er hebben 1.090 mensen zich aangemeld als bidder. Namens de ChristenUnie bedanken we alle aangemelde bidders, en ook iedereen die meegebeden heeft zonder zich aan te melden. Wil je blijven bidden voor politiek, lokaal, landelijk, Europees of wereldwijd? Juist nu hebben politici en politiek leiders gebed nodig.
Meld je aan voor de maandelijkse gebedsbrief via christenunie.nl/gebed.

Samen vormen we een beweging van gebed

Heb jij een minuut de tijd om te bidden voor Europa? Er gebeurt ontzettend veel in de wereld: oorlogen, spanningen, aardbevingen en klimaatverandering. De politiek in Europa en in Nederland staat voor grote uitdagingen. In de week van 3 – 9 juni zijn er Europese verkiezingen in Europa en op 6 juni in Nederland. De ChristenUnie wil een beweging zijn van christenen die vanuit hun geloof een positieve impact maken op de politiek. De Bijbel roept ons om te blijven bidden, om onophoudelijk te bidden. Dat willen we gestalte geven door een voortdurend gebed te laten uitgaan in de week van 3 – 9 juni. Of je nu ChristenUnie stemt of niet, bid jij mee? We zoeken 10.080 bidders die minimaal 1 minuut willen bidden, zodat er voor iedere minuut van de week een bidder beschikbaar is. Hoe lang en hoe vaak je bidt is aan jou. Zo vullen we een week vol gebed voor Europa en meer van Gods Koninkrijk in Europa. Doe jij mee? Schrijf je hieronder in als bidder.

Ja, ik wil meebidden

Banner gebed (2)

Waarom samen bidden?

 • We geloven in de kracht van gebed
 • Met meer dan 10.000 mensen willen we bidden voor de problemen in Europa en voor de politiek in Europa
 • We bidden in volle afhankelijkheid en kwetsbaarheid, maar met ons vertrouwen gericht op God
 • Samen komen we in actie, biddend, ieder op zijn of haar eigen plek
 • Het kost je weinig tijd: we vragen je minimaal 1 minuut om te bidden op jouw moment
 • Je schaart je met duizenden andere christenen in een beweging van gebed

Waarom doen mensen mee?

 • Henk-Jan: "Ik doe mee met de Week van Gebed, omdat ik geloof dat God luistert en hoort naar ons gebed, maar ook werkt als wij bidden."
 • Janno: "Ik bid mee voor Europa, omdat ik zie hoe belangrijk het is om samen op te trekken als christenen. Daarbij geloof ik dat bidden verschil maakt; met hoe meer mensen, hoe beter."
 • Katrien: "Omdat ik geneigd ben het belang van gebed te onderschatten, doe ik juist mee!"
 • Alwina: "In Europa worden beslissingen genomen die heel veel inwoners aangaan. Ik bid voor inzicht en wijsheid bij het maken van deze beslissingen."
 • Henk: "Alleen door gebed kan het goede bestuur van Europa werkelijkheid worden."
 • Marry: "Ik geloof in de kracht van het gebed!"
 • Annemiek: "Bidden werkt, omdat het God's plannen in beweging zet."
 • Marijke: "Omdat Nederland, de rest van Europa, en ieder mens waar dan ook God nodig heeft. Dat geloof ik zeker!"
 • André: "In afhankelijkheid van Hem."
 • Frances: "Het wordt spannend of we een zetel in het Europese Parlement behouden en daarvoor is gebed erg belangrijk."

Ik bid mee!

Gebed

Veelgestelde vragen

 • Waarom 1 minuut? En wanneer vindt dit plaats?

  In de week van 3-9 juni zijn er Europese verkiezingen in Europa en op 6 juni in Nederland. De week van de verkiezingen willen we vullen met gebed, met zo veel mogelijk mensen. Daarom hebben we de week symbolisch opgedeeld in minuten, om duizenden mensen mee te laten doen.

 • Waarom zou ik me aanmelden?

  Er gebeurt ontzettend veel in de wereld, oorlogen, spanningen, aardbevingen en klimaatverandering. De politiek in Europa en in Nederland staat voor grote uitdagingen. De ChristenUnie wil een beweging zijn van christenen die vanuit geloof een positieve impact willen hebben op de politiek. We zoeken 10.080 bidders die 1 minuut willen bidden. Zo bidden we een week lang voor Europa.

 • Van waaruit gaat deze oproep om gebed?

  Deze actie gaat uit van de ChristenUnie. De ChristenUnie wil een biddende partij zijn, niet alleen in en voor Nederland, maar ook voor Europa. We willen ons werk doen, in afhankelijkheid van Hem, en toegewijd aan Hem. Gebed draagt ons werk en we ervaren de kracht van gebed in ons werk.

  In het Europees Parlement zijn christelijke partijen een niche. Toch geloven we juist dat we geroepen zijn om op elke plek te streven naar een samenleving die meer en meer functioneert naar Gods wil. Hier speelt gebed een krachtige rol in en juist rondom de Europese verkiezingen mogen we als christenen biddend in actie komen voor een Europa waarin meer van Gods wil, van Jezus’ liefde, zichtbaar mag worden.

 • Wat doen jullie met mijn gegevens?

  Je ontvangt een bevestigingsmail dat je een van de 10.080 mensen bent die een minuut meebidt. Alleen als je toestemming hebt gegeven plaatsen we je motivatie op onze website. De overige gegevens gebruiken we om het aantal aanmeldingen bij te houden, deze zullen verder niet gedeeld worden. In de week voorafgaand aan de Week van Gebed zullen we je een mail sturen met een update van de actie en gebedsonderwerpen waar je voor kunt bidden. In de week na de verkiezingen krijg je eveneens nog een mail.